Starthavn for The Ocean Race

Lige siden 2008 har Alicante været starthavn for The Ocean Race. Den spanske havneby og hovedstad i provinsen af samme navn er derfor en integreret del af den ikoniske kapsejlads, hvilket den også vil være i den kommende to udgaver. Faktisk har Alicante fået sit eget ’The Ocean Race Museum’, der åbnede i 2012.

Alicante, som ligger i Valenciaregionen ved Middelhavet har 750.000 indbyggere, når hele stor-Alicante medregnes. Det gør byen til det ottende største byområde i landet. Alicante er tilmed én af Spaniens hurtigst voksende byer og har især slået sig op på vinproduktion og turisme.

Første vestafrikanske stop nogensinde

Ligesom Aarhus debuterer Kap Verde i Ocean Race-sammenhæng, når kapsejladsen i 2022-2023 gør sit indtog i øgruppen, der er placeret cirka 500 km fra Afrikas vestkyst. Kap Verde bliver dermed det første vestafrikanske stop nogensinde og blot det andet afrikanske stop i The Ocean Races historie.

Kap Verde, der betyder ’grønt forbjerg’ og er en selvstændig republik i Atlanterhavet, bliver af The Ocean Race beskrevet som en nation med stærke maritime traditioner og et godt øje for bæredygtighed, hvilket passer perfekt ind i The Ocean Races filosofi. Det vulkanske ø-paradis’ hovedstad hedder Praia på Sao Tiago, der er Kap Verdes mest folkerige ø.

Porten til det Sydlige Ishav

For ottende gang i streg lægger Ocean Race-feltet ruten forbi Cape Town i Sydafrika. Cape Town, der også kaldes ’porten til det Sydlige Ishav’, har figureret i The Ocean Race samtlige gange siden starten i 1973 med undtagelse af to udgaver. Ingen anden by har haft værtsskabet flere gange end Cape Town i den ikoniske kapsejlads.

Cape Town er det næststørste metropolområde i Sydafrika med over 430.000 indbyggere på den afrikanske sydspids. Cape Town er rig på historie – ikke kun maritimt, hvilket gør byen til et fantastisk sted at besøge. Faktisk i så høj grad at medierne New York Times og The Daily Telegraph i 2014 kårede Cape Town som det bedste sted i verden at besøge.

Ocean Race stop for fjerde gang i streg.

I 2022-2023 gør Ocean Race-feltet holdt i brasilianske Itajaí for fjerde gang i streg. Tilbage i 2017-2018 var Itajaí blandt de mest besøgte stopovers med flere end 440.000 fans, som var med til at skabe en euforisk, karnevalslignende ramme om kapsejladsen. Besøget i Itajaí vil samtidig blive det 10. brasilianske i The Ocean Race-sammenhæng.

Itajaí er en kommune i den sydlige brasilianske delstat Santa Catarina på den nordlige ende af den centrale atlanterhavskyst. Itajaí har over 200.000 indbyggere samt det næststørste BNP og den næsthøjeste indkomst pr. indbygger i delstaten.

Et af Amerikas mest berømte sejlsportssteder

Newport på USA’s nordøstkyst er et af Amerikas mest berømte sejlsportssteder.

Den smukke gamle koloniby, der i mange år har været forbundet med America's Cup, er berømt for sine historiske palæer og sin rige sejlsportshistorie, og har nu endnu en begivenhed i verdensklasse at prale med.

Første danske værtsby i The Ocean Races 50-årige historie.

Aarhus bliver den første danske værtsby i The Ocean Race, når byen 29. maj 2023 tager varmt imod feltet af toptunede kapsejladsbåde ved havneområdet. Sejlsporten kæmper måske nok for opmærksomheden i sports-Danmark, men ude i den store sejlsportsverden kendes Aarhus som et europæisk top-hotspot.

Danmark og ikke mindst Aarhus har skabt flere store sejlsportsstjerner, og måske står flere af dem på dækket, når The Ocean Race-feberen for alvor rammer Danmark i 2023. Efter et succesfuldt ’fly-by’-event og efterfølgende VM i Sejlsport i 2018 beviste Aarhus, at byen kan håndtere selv de største sejlsportsbegivenheder. Det kulminerer i den største sejlsportsfest nogensinde på dansk grund fra 29. maj - 8. juni 2023.

 

Ikonisk sejlsportsby

I seneste udgave af The Ocean Race var hollandske Haag målby for den tætteste afgørelse i kapsejladsens 45-årig historie. Byen, der er hjemsted for b.la. Den Internationale Domstol, Europol og andre folkeretslige organer, var første gang pitstop på Ocean Race-ruten i 2014-2015, og i 2020-2023 bliver byen så en del af The Ocean Race for tredje gang.

Haag beskrives som en ikonisk sejlsportsby med en fantastisk venue for kapsejladsen, mens hollænderne ligeledes beskrives som besatte af racet. Haag har 510.000 indbyggere, 705.000 forstæderne medregnet, og er dermed Hollands tredjestørste by.

Første italienske værtsby i kapsejladsen og kommende finaleby.

Den store afgørelse i The Ocean Race 2021-2022 finder sted i norditalienske Genova, der er udpeget til kommende finaleby. Genova, som er en ikonisk by med en rig søfartshistorie, er samtidig den første italienske værtsby i kapsejladsen. I århundreder – siden før Christopher Colombos’ tid – har byen været regnet som én af Europas vigtigste maritime centre, og i ’22 tilføjes endnu et stort kapitel om Genovas søfartshistorie.

Genova er hovedstad i regionen Ligurien og huser Italiens største industrihavn. Genova har et indbyggertal på omkring 600.000, og derudover er byen hjemsted for fodboldklubberne Sampdoria og Genoa, hvoraf sidstnævnte er landets ældste aktive fodboldklub.

Læs mere om The Ocean Race i Genova på denne side:
GENOVA THE GRAND FINALE 2022-23 (theoceanracegenova.com)