Starten er gået på The Ocean Race

Mellem 29. maj og 8. juni kan de toptunede kapsejladsbåde opleves i Aarhus. Forud ligger der en ekstremt krævende verdensomsejling, som netop officielt er begyndt i Alicante i Spanien.

To forskellige bådklasser stævnede ud i Alicante. Fem besætninger i IMOCA-klassen, og seks besætninger i VO65-klassen. IMOCA-klassen tager turen jorden rundt, mens VO65-klassen deltager i den nystiftede The Ocean Race VO65 Sprint Cup, som omfatter etaperne Alicante til Kap Verde, Aarhus til Haag og Haag til Genova.

Stor folkefest venter i Aarhus
Arrangørerne i Aarhus ser frem til at lægge havn til de hurtige, højteknologiske både. Publikum får rig mulighed for at nyde det imponerende syn af bådene, enten mens de ligger stille ved Havnepladsen og ved Mellemarmen, eller når de suser afsted på vandet i Aarhusbugten.De forventede 400.000 gæster kan glæde sig til 11 dage med fokus på fart og folkefest, leg og læring for hele familien samt spændende bud på fremtidens grønne løsninger.

Oplevelsesområde med inspiration til bæredygtige løsninger
Som noget unikt i denne udgave af The Ocean Race præsenterer arrangørerne i Aarhus et spændende oplevelsesområde på Pier 2, som har fået titlen Sustainability Island.

Her vil en lang række læringspartnere og erhvervspartnere præsentere deres bud på løsninger for en mere bæredygtig fremtid. Aktiviteterne henvender sig både til omkring 7.000 skolebørn i hverdagene, men også til de gæster, som besøger eventen i weekenden.

Målet med Sustainability Island er at inspirere gæsterne til forandring. Gennem sjove oplevelser og letforståelige, håndgribelige eksempler bliver publikum vejledt i, hvordan man kan gøre Verdensmål til Hverdagsmål.

Frugtbart samarbejde med Sport Event Denmark
Værtskabet af The Ocean Race er et nyt eventhøjdepunkt for Aarhus og en cementering af byens position som eventby i international klasse.

Aarhus har de seneste årtier udmærket sig ved at være vært for mange internationale sejlsportsevents. Listen er lang og omfatter europamesterskaber og verdensmesterskaber i Soling, Yngling, 505, Laser/Laser Radial, 470, 49, 49 FX og Nacra17. Derudover kan byen se tilbage på en succesfuld afvikling af verdensmesterskabet for alle olympiske bådklasser i 2018, en såkaldt fly-by under sidste udgave af The Ocean Race i 2018, SailGP i 2021 og EM for tre olympiske bådklasser i juli 2022.

I forbindelse med de mange store, internationale sejlsportsevents, har Aarhus arbejdet tæt sammen med Sport Event Denmark. Sport Event Denmark rådgiver i forbindelse med bud og afvikling af store, internationale sportsevents. Det tætte og frugtbare samarbejde har til formål at bringe Danmark op blandt verdens førende lande i at tiltrække, afholde og udvikle internationale sportsevents, herunder både elite- og breddeevents.