Som del af bæredygtighedsprogrammet skal børn og unge engageres op til og under Stopover i Aarhus. The Ocean Race skal være omdrejningspunkt og katalysator for læring og leg med fokus på vand, vind og eventyr.

Alle læringsforløb og aktiviteter har fokus på bæredygtighed i bred forstand og knytter an til FN´s 17 Verdensmål for bæredygtighed. Det er formålet, at børn og unge arbejder med bæredygtig adfærd og involveres direkte.

Alle læringsforløb og aktiviteter har afsæt i hav og vind. Det gælder både aktiviteter på land og strand samt på og i vandet. Overordnet set handler det om, hvordan vi sammen kan passe bedre på vores blå planet.

Dette skal ske via specielt tilrettelagte kreative læringsforløb, som alle har fokus på motivation, engagement og bæredygtighed. Den lokale forankring omkring havneområdet i Aarhus og Aarhusbugten er central, men det lokale knyttes til det globale. Målgruppen er børn og unge i alderen 6-16 år og aktiviteterne tilbydes institutioner og skoler.

Opbygning af Undervisningsuniverset: Før, under og efter

Før: “The Ocean Race - et hav af bæredygtige muligheder” - Et webbaseret Undervisningsunivers

Under: En lærings- og aktivitetsfestival under The Ocean Race Stopover Aarhus 2023

Efter: Alle hovedpartnere har udviklet forløb og aktiviteter de i eget regi kan bruge efter The Ocean Race Stopover Aarhus 2023

Download projektbeskrivelse af undervisningsuniverset